Kolačići (cookies) nam pomažu da poboljšamo korisničko iskustvo i funkcionalnost web stranice. Koristeći našu stranicu, slažete se s korištenjem kolačića.

Čuvanje tajnosti privatnih informacija

Prikupljanje informacija

Prikupljamo i čuvamo informacije korisnika kada očekujemo da nam je tražena informacija potrebna prilikom obavljanja bankarskih usluga, vođenja računa, korisničkih servisa ili ostvarivanja novih mogućnosti za korisnika. Prikupljene informacije služe i za udovoljenje odgovarajućih zakona i propisa koji se odnose na banke ili za bolje razumijevanje potreba komitenata kojima želimo prilagoditi naše poslovanje. Primjeri privatnih informacija su informacije o stanju i prometu poslovnog računa.

Pristup informacijama licima van banke

Banka ne prodaje i ne ustupa korisničke informacije licima van Banke radi upotrebe u vlastite svrhe. U slučaju da podijelimo dio informacija sa kompanijama koje rade za nas, radi obavljanja specifičnih usluga (slanje izvoda poštom, poslovi sa kreditnim karticama), pomenute kompanije se ugovorom obavezuju da će čuvati informacije na propisani način i nemaju ovlaštenja da koriste podatke za bilo koju drugu svrhu.

Dajemo informacije i u sljedećim slučajevima:

  • Kada ovlaštenje da komitent

  • Kada je to neophodno ili u slučaju da će pomoći izvršenju transakcije koju ste inicirali, uključujući finansijske institucije i mreže uključene u obradu Vaše transakcije

  • Radi udovoljenja propisima, zakonima, izvršnoj sudskoj naredbi ili presudi

  • Radi verifikacije postojanja računa i osnovnih potrebnih informacija vezanih za rad sa računom od strane trgovačke mreže ili druge finansijske institucije

  • Kod verifikacije potpisa (ček ili druga sredstva plaćanja)

  • Nezavisnim revizorskim agencijama, konsultantima ili regulatornoj agenciji.

Sigurnosne procedure

Jedan od načina zaštite Vaših informacija je ograničavanje pristupa privatnim informacijama neposredno angažovanim zaposlenima Banke koji zbog prirode posla moraju da imaju uvid u štićene podatke. Zaposleni su obučeni da poštuju tajnost podataka komitenata. Predviđene su oštre kaznene mjere koje osiguravaju jasnu odgovornost u pogledu poštovanja privatnosti. Obezbijeđene su fizičke, elektronske i proceduralne zaštite koje odgovaraju internacionalnim standardima čuvanja tajnosti privatnih informacija.

*Zadržavamo pravo izmjene ove Obaveze, ali se to neće činiti bez prethodnog zvaničnog obavještenja o promjenama.

Trebate pomoć?